Voedselverspilling? Eet je kastjes leeg

Van landbouwer tot consument: in de hele voedselketen ontstaat er voedselverlies. Jaarlijks gaat in de wereld 1.3 miljard ton voedsel verloren. Dat is een derde van de totale voedselproductie. In Vlaanderen gaat het elk jaar om ongeveer 2 miljoen ton voeding.

Belangrijk om als consument dus ook voedselverspilling tot een minimum te beperken. Iedereen weet dat het eten van restjes een belangrijk element is om voedselverspilling tegen te gaan. Maar wat dacht je van eens je voorraadkastjes leeg te eten? Gewoon opeten wat er in huis is. Keukenkastjes, koelkast, vriezer, … op deze manier sla je twee vliegen in één klap: je bespaart op voeding én je ruimt je voorraad op (en dus ook je keuken).

Lekkere restjes-recepten gemaakt? Deel dan gerust een foto en/of het recept zodat we elkaar inspireren. Doen!

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *