Wereldboekendag: Vlaanderen leest (voor)

Vandaag, zondag 23 april, is het Wereldboekendag. Op deze dag vindt ook (niet toevallig) de eerste editie van Vlaanderenleestdag plaats. Op deze dag staat lezen centraal en worden er over heel Vlaanderen een aantal unieke leesplekken georganiseerd, onder het motto ‘zien lezen, doet lezen’. Meer info vind je hier.

Het doel van deze dag is om het belang, maar vooral ook het plezier van lezen in de kijker te zetten. Op deze dag brengen we ook graag het belang van voorlezen onder de aandacht. Een ideale activiteit om op deze wisselvallige zondag rust, geborgenheid en verwondering te combineren. Voorlezen werkt ook verbindend. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen. De voordelen van voorlezen zijn oneindig: het vergroot de woordenschat, het stimuleert de fantasie en inspireert, het helpt emoties verwerken, enz. Voorlezen kan altijd. Op elke leeftijd. Ook als kinderen zelf (beginnen) lezen, blijft het nog steeds belangrijk om samen te lezen of voor te lezen.

Ben je op zoek naar een inspirerend kinderboek waarin een duurzame wereld centraal staat? Neem dan een kijkje op Sustainable Stories.

Extra inspiratie nodig? Lees deze blogpost.

Veel (voor)leesplezier!