Eet volgens de seizoenen

Duurzame keuzes maak je ook in de keuken. Lokale én seizoensgebonden groenten en fruit zijn beter voor het milieu dan producten die van de andere kant van de wereld komen.

Daarom zetten we de seizoensgroenten van mei even voor je op een rijtje:

Andijvie – Asperges – Bloemkool – Koolrabi – Raap – Radijs – Selderij – Sla – Spinazie – Spitskool – Tomaat – Ui – Waterkers – Wortelen

Zin gekregen om te koken met een van deze seizoensgroenten? Dan delen we graag een heerlijk, snel receptje: wortel-hummus

Wortelen zijn namelijk ideaal om te gebruiken als basis voor je zelfgemaakte hummus. Even koken of stomen, pureren, de andere ingrediënten eraan toevoegen en je hebt een heerlijke dip.

  • Stoom of kook de wortelen in een tiental minuten gaar.
  • Pureer de kikkererwten met tahin, knoflook, tijm, citroensap, komijnpoeder, olijfolie en 2 à 4 eetlepels water.
  • Voeg de wortel eraan toe en dippen maar.

Andere receptideeën? Deel ze gerust in de reacties.

Leave a Reply

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *